Det var så den bil

Nu vil jeg fortælle jer historien om vores bil, som jeg skrev lidt om her. Der er nemlig sket en lille udvikling siden sidst.

Vi havde jo købt en bil – eller min kæreste havde – fra en god bekendt. En ældgammel stor BMW, som næsten kørte som en drøm, til en billig penge. Hvor heldige er vi lige! Tænkte vi, mens vi cruisede rundt og tog turen til Jylland.

Det skulle vise sig, at vi ikke var så heldige, som vi troede, for bilen er sgu pilrådden. Den har nemlig været i hænderne på den slags typer, som snyder med service, reparation og bilsyn.

Inden vi købte bilen, havde værkstedet solgt den tidligere ejer en ny (brugt) motor, da den gamle var kaput. Han fik at vide, at den “nye” motor er i tip top stand – not so much, da det kommer til stykket. Værkstedet laver også service på bilen og sender den til syn, hvor bilen godkendes.

Så vi er ude at køre, men opdager, at motoren bliver brandvarm, for der er ikke mere kølervæske tilbage, til trods at den var blevet fyldt helt op et par uger forinden. Min kæreste tager bilen tilbage til værkstedet. De “undersøger” den, men kan ikke finde problemet. Ergo, det må været et engangstilfælde, motoren er fin, stik os lige 1200 kr. for den service, tak.

Det samme sker igen et stykke tid efter, da min kæreste er på vej hjem med et møbel fra Ilva. Heldigvis er han på en tankstation, hvor han kan købe kølervæsker og ellers sidde og vente en time på, at motoren køler ned. På den tur går passagervinduet også i stykker, men det er jo en mindre detalje.

Vi beslutter os for at gå til et andet værksted, som er BMW-specialist og generelt bare udstråler lidt mere professionalitet. Uden at overhovedet undersøge bilen, genkender han problemet med kølervæsken, der lækker og kan fortælle, hvad der er galt (noget med toppakken). Hmmm, jeg spørger seriøst mig selv, om de første overhovedet er uddannet mekanikere……

De beslutter sig for at lave et grundigt tjek af hele bilen, for min bedre halvdel er ved at være rimelig mistænksom.

Mekanikeren ringer tilbage dagen efter og er målløs over, at den er kommet igennem syn. Han skulle kigge to gange i bilsynregisteren, fordi han ikke troede, det kunne passe. Det kan faktisk ikke lade sig gøre. Alt er fucked up (han kommer med en lang liste, som jeg ikke vil belemre jer med). Bilen vil bryde sammen på et eller tidspunkt i nærmeste fremtid. Det vil koste 29.000 kr.  – 29.000 kr. mine damer og herrer, det dobbelte af, hvad vi har givet for den – for at få det lavet til den standard, som et bilsyn kræver (altså et rigtigt bilsyn, vel at mærke). Jeg er nu overbevist om, at den første bilsyner ikke kunne se skoven for bare træer (eller pengesedler).

Mekanikeren anbefaler ikke at bruge en krone mere på bilen, for som han som så diplomatisk siger “ikke for at nedgøre bilen …. meeeen ….. det er den desværre ikke værd”. Dagen forinden havde manden i huset lige smidt 3000 kr. efter sommerdæk, som var kommet på bilen og derfor ikke kan afleveres tilbage.

Nu har vi solgt bilen til en ung fyr, der udmærket ved, at den kan gå fra hinanden hvert øjeblik, men på den anden side er han måske heldig, og den kører fint i et år, til ingen penge. Han har praktisk talt fået den smidt i nakken. Vi tør ikke selv risikere at strande et eller andet sted med en hidsig toårig på bagsædet. Og så har den bekendt, vi købte bilen af, givet differencen tilbage, han var jo aldrig ude på at snyde os.

Og hvad så nu? Jamen, vi har da bare købt en ny brugt bil! Halleluja…..

 

 

 

SjovMedFarsMor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.