Noget om nullermænd

Her er en af hjemmets nuværende nullermænd:

IMG_0988

Nullermænd

 

Den har sådan en mellemstørrelse, vil jeg sige. Den skal nok nå at blive en del større, inden vi når til at støvsuge.

Faktisk havde jeg tænkt, at den kommende weekend skulle stå på noget rengøring, men nu skal min kæreste arbejde hele den weekend, og da det er ham, som står for støvsugningen, jamen så bliver der ikke støvsuget, og når der ikke bliver støvsuget, så kan man jo ikke rigtig lave noget andet rengøring, vil jeg mene. For jeg hader simpelthen at støvsuge og gør det meget nødigt. Ja, så ved jeg godt, at nogle (for eksempel min mor) vil sige, at nu er tiden kommet, nu kan vi ikke udskyde det længere, men det vil jeg nu påstå, at det kan vi godt. Selvom min datter også er begyndt at samle nullermænd op, sige ad og smide dem i skraldespanden. Og vores kat spiser nullermænd, hvilket er virkelig ulækkert at se på, da han snasker. Han har længe været på slankekur og får ifølge ham selv aldrig nok at spise. Det virker som om, det er, når han en rigtig sulten og skide sur over vi ikke vil give ham mad, at han tyr til nullermændspisning.  Nå, men vi har i hvert faldt overvejet, om vi ikke bare skulle lade de to stå for “støvsugningen”.

For at det ikke skal virke som om min kæreste er en rengøringsengel, skal det lige siges, at han altså kun støvsuger, alt andet rengøring står jeg for. De fleste gange er det bare badeværelset, der får en overhaling. Siden vi ikke gør os så meget i støvsugning, ja, så vasker vi virkelig heller ikke gulv særlig tit.

Vi har selvfølgelig vores små tricks til at skjule den manglende rengøring, når vi selv synes, at nu er det lidt for meget, og nullermændene flyver op i luften og for at hilse på os, men stadig ikke gider gøre rigtigt rent, eller vi får gæster på besøg. Vi bruger flittigt vores lille håndsstøvsuger.  Fem minutter inden gæsternes ankomst render min kæreste febrilsk rundt og vifter med den åndssvage lille støvsuger for at tage det værste langs væggene og i hjørnene, og jeg står enten og puster støv væk fra reolerne eller render rundt med køkkenrullepapir for at samle nullermænd op.

Jeg ved, at mange bruger hver lørdag formiddag på rengøring, og jeg har flere gange hørt folk sige, at de ikke gør særlig meget rent, nemlig kun en gang om ugen….. Jeg har et par gange nået at sige, at vi bestemt heller ikke gør rent så tit, men har derefter holdt min kæft, når jeg har hørt, at deres definition på “ikke så meget rengøring” betyder ugentlig, da jeg på ingen måde kan sige højt, at det hjemme hos os kun er en gang om måneden…måske.

Jeg troede en overgang, mens jeg var gravid, at blive mor, ville betyde, at man pludselig blev super vild med al husrelateret og gik og dagdrømte om det smukke hjem, vi nu ville få. Det er så bare overhovedet ikke tilfældet, vores hjem er stadig fuld af nullermænd og nu også tonsvis af legetøj, som kan ligge gulvet i dagevis. Hvorfor egentligt bruge tid på at rydde det op, når hun raserer lejligheden igen dagen efter?

Jeg er også præcis den samme som før, bortset fra min nu veludviklede “interesse” for alverdens virkelig kedelige baby- og børnerelaterede problemstillinger – har hun nu fået nok solcreme på, hvad farve skal hendes nye regnsæt have, har hun skidt i dag.

Nå, men det jeg egentlig vil sige, er, at jeg elsker vores lejlighed og hjem, også selvom det ikke skinner, har designermøbler eller sådan et virkeligt autentisk præg. “Et dejligt hjem” behøver altså ikke ligne sådan et fra Bo Bedre eller diverse instagrams.

 

SjovMedFarsMor

One Comment

  1. Aj jeg er så meget med på den her! Antallet af gange jeg får støvsuget om måneden er næsten pinligt at fortælle om – når man både har hund og børn virker det nærmest omsonst, dagen efter kan man ikke se forskel alligevel – og slet ikke når børnene bliver så store så de har legeaftaler med hjemme også, der er beskidte sko og tøj alle vegne…suk…

    Malou
    http://www.singlehviskeren.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.